Az egyesület Ajánlások Szakértői anyagok Sajtószoba Kapcsolat Etikai kódex választási kódex
SAJTÓSZOBA
MTE workshop 2010/1.
Etikátlan üzleti magatartás a neten

2010-04-26

Az elmúlt hónapokban több online üzleti botrány is borzolta a kedélyeket: először a PPO autópályamatrica-értékesítő cég sajátos üzleti modellje, majd az ingatlanbazar.com és ingatlandepo.com oldalak mögött álló cégek etikailag vitatott piaci magatartása. Az MTE következő workshopjának nem csak e konkrét két ügy a témája, hanem az etikus online üzleti magatartás írott és íratlan általános szabályainak körüljárása és feltérképezése.
Helyszín: CIJ, időpont, ápr. 29., 17.30

Bővebben...

 
Az MTE ajánlása a 2010. évi országgyűlési választásokra
2010-03-10

A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének (MTE) álláspontja szerint a kampánycsend ideje alatt a választói akarat befolyásolására alkalmas információnak minősül bármilyen tüntetésről vagy tömegrendezvényről való tájékoztatás, amennyiben annak politikai tartalma van, illetve az elmúlt hetek belpolitikai eseményeire reflektál, ezért az erről szóló tájékoztatás alapértelmezésben kampánycsendsértésnek minősül.
Bővebben...

 
A szólásszabadságot veszélyezteti az NFH döntése
2010-02-22

A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) szerint a szólásszabadságot veszélyezteti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság azon döntése, amely a cigi.blog.hu képi tartalmát gazdasági reklámnak minősítette, és a blogot üzemeltető IndaLabs Informatikai Zrt.-t a tartalom eltávolítására kötelezte.
Bővebben...

 
MTE állásfoglalás
Az MTE elítéli a PPO és az ÁAK eljárását

2010-01-15

A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) mélyen elítéli a PPO autópálya-matricákat értékesítő magáncég fogyasztókat megtévesztő eljárását, valamint erősen aggályosnak tartja az Állami Autópálya Kezelő Rt. (ÁAK) honlapszerkesztési gyakorlatát.
Bővebben...

 
Közgyűlés 2009
2009-12-07

Az MTE éves közgyűlésén az egyesület újfent elnökségi tagokat választott: Paulik Mónika (Kurt Lewin Alapítvány) helyett ezentúl Salgó Adrienne (elintézzük.hu) vesz részt az elnökség munkájában.
Bővebben...

 
Új Reklámetikai Kódex
2009-09-21

Az MTE is egyike annak a 26 szakmai szervezetnek, amely szeptember közepén aláírta az új Reklámetikai Kódexet, amely a magyar reklámipari szereplők (hirdetők, reklámozó vállalatok, ügynökségek, média) etikai vállalásának legfontosabb dokumentuma. Az új kódex szeptember 30-tól hatályos. Bővebben...

 
Az MTE a Fair Business elnökségében
2009-09-21

Gerényi Gábort, az MTE elnökét is felkérte a Fair Business elnevezésű Minősítő és Alternatív Vitarendező Fórum az elnökségébe.
Bővebben...

 
Workshop a válságról - összefoglaló
2009-04-02

„A válság hatása a tartalomiparban leginkább abban mérhető, hogy a különféle tartalomszolgáltatók egyrészt, bár nem látványosan, de erőteljesen visszaveszik a költéseiket – tehát esetenként kisebb stábbal dolgoznak, vagy éppen nem terveznek erre az évre nagyobb méretű piaci felvásárlásokat. Másrészt, a gazdasági krízis kérdései nyilván erőteljesen meghatározzák az online tartalmak tematikáját” – hangzott el a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének (MTE) legújabb workshopján, amelynek az volt a témája, hogy miként érinti a hazai digitális iparágat, ezen belül pedig a tartalomszolgáltatói szektort a gazdasági világválság. Bővebben...

 
Belépett az Elintézzük.hu
2009-04-02

Új tagja van az MTE-nek: az Elintézzük.hu, valamint a cég által fejlesztett térképes nyilvántartóoldal, a Nyitvatartás.hu március végén lépett be az egyesületbe. Tovább...

 
Újra MTE Workshop!
2009-03-19

A téma az internetes tartalomipar válságelkerülő taktikái. Időpont: március 26., 18.00, helyszín: Független Médiaközpont (1088 Budapest, Vas u. 6., I. em. 5.). A továbbiak itt.

 
Médiatörvény-tervezet – újabb
állsáfoglalás

2009-02-18

Az MTE összegyűjtötte a harmadik médiatörvény-tervezetet illető szakmai észrevételeit, amely itt olvasható.

 
MTE-állásfoglalás a módosult szerzői jogi törvényhez
2009-03-09

Egyetértünk az úgynevezett "árva" - azaz ismeretlen, vagy ismeretlen helyen tartózkodó szerzőhöz köthető - művek szabályozásának szükségességével, valamint a szabályozás módjával, de a felhasználás anyagi vonzataival kapcsolatos rendelkezéseket nem javasoljuk elfogadni. Állásfoglalásunk itt.

 
Itt a Gyermekbarát Internet Charta
2010-03-18

Az MTE egyik tagja, az Egyszervolt.hu, az ORFK és a Biztonságos Böngészés Program (BBP) március végén Gyermekbarát Internet Chartát hoz létre a gyerekek internethasználatának biztonságosabbá tétele érdekében. A charta megalakulását a résztvevők egy közös konferencia-sorozaton mutatják be, amelynek a célja, hogy felhívják a figyelmet a gyerekekre leselkedő veszélyekre a digitális világban, a különféle internetes bűnözés formáira valamint a családok, intézmények szerepére az internetezés biztonságossá tételében. Az MTE a "Gyermekvédelem a digitális világban" című rendezvénysorozat szakmai támogatója. A konferencia március 24-én indul.
Bővebben...

 
Jóri: az Exe jogosulatlanul kezel adatot
2010-03-17

"Az érintett tiltakozása esetén az ingatlan hirdetésének további megjelenítése, személyes adatok kezelése a honlapon adatvédelmi szempontból nem jogszerű. Ezen módszert nem lehet szankcióként alkalmazni a követelés behajtása érdekében" - áll az adatvédelmi biztosnak az MTE-hez küldött levelében.
Bővebben...

 
Újabb etikátlan üzleti magatartás a neten
2010-02-05

Az elmúlt hetekben számos panasz érkezett az MTE-hez, az ingatlanbazar.com, illetve az ingatlandepo.com oldalak üzemeltetője, az Exe Ltd. tevékenységét illetően. A panaszosok mindegyike azt kifogásolta, és egyúttal jogtalannak tartja, hogy az említett oldalakon eredetileg ingyenes szolgáltatásra regisztráltak, később azonban a szolgáltató fizetésre szólította fel őket, illetve tartozásként követeli különböző nagyságú összegek kifizetését.
Bővebben...

 
A közadatok jövője: elindult a szakmai egyeztetés a szabályozásról
2009-12-11

Megkezdődött a szakmai egyeztetés a közérdekű adatok felhasználásáról szóló Public Sector Information (PSI) direktíva végrehajtásáról és a megfelelő szabályozás kiépítéséről. Az MTE és a Neumann Nonprofit Kft. közös szerdai workshopján a közadatok jövőjét jogi és közgazdasági szempontból vizsgálták a résztvevők: az állami szféra és a piac szereplői.
Bővebben...

 
A közadatok jövője - újra MTE-workshop
2009-12-07

Az MTE ismét workshopot tart, a téma ezúttal a közadatok jövője Magyarországon.
Gyertek el, és beszélgessünk a hazai közszféra információinak további felhasználásról, a hazai közadatvagyon kereshetőségének kérdéseiről, és a készülő közadat portálról - amelyet a Neumann Nonprofit Kft. - épít.
Bővebben...

 
Internetes Gyermekvédelmi
Stratégia-vita - összefoglaló

2009-06-12

Az MTE ez évi második workshopjának témája a Magyarországi Internetes Gyermekvédelmi Stratégia kialakítás volt. Konklúzióként elmondható, hogy a gyermekekre veszélyes internetes tartalmak ügye olyan feladat, amellyel nem csak a gyermekvédelemmel és a bűnüldözéssel kapcsolatos szerveknek, de a törvényalkotóknak is foglalkozniuk kell. A gyermekvédelmi platform össze- hangolásában az MTE aktív szerepet vállal a jövőben.
További információkat itt talál.

 
Internetes Gyermekvédelmi
Stratégia vita

2009-06-09

Véghajrában az Internetes Gyermekvédelmi Stratégia: épp időben vagyunk, hogy eszmét cseréljünk a részletekről és tisztázzuk a kérdéseket, a vitás pontokat. Az MTE második workshopját szervezi idén, hogy megvitassuk: miként védjük meg gyermekeinket a káros és erőszakos internetes tartalmaktól. A vita időpontja: június 10., szerda, 18 óra, a helyszín pedig a Független Médiaközpont (Vas u. 6.). Részletes információk itt.

 
SID - Biztonságosabb Internet Nap
2009-04-02

A SID-hez csatlakozva az MTE kiemelten fontosnak tartja a gyermekek védelmét az interneten. Folytatva a Gyermekbarát Internet Programját a saját tartalomfejlesztései mellett az egyesület továbbra is meg kívánja nyerni a jelentősebb hírközlési, informatikai és médiapiaci szereplőket, hogy támogassák a kezdeményezést. Tovább...

 
1-20 | 21- 30 | 31- 40