Az egyesület Ajánlások Szakértői anyagok Sajtószoba Kapcsolat Etikai kódex választási kódex
2009. június 21., Budapest

Gerényi Gábort, az MTE elnökét is felkérte a Fair Business elnevezésű Minősítő és Alternatív Vitarendező Fórum az elnökségébe.

A Fair Business - önmeghatározása szerint - egy olyan komplex minősítő és alternatív vitarendező rendszer alapelveit, amely az EU 15 tagállamaiban szerzett tapasztalatok alapján nagymértékben hozzájárulhat a fogyasztói bizalom erősítéséhez és ezáltal az elektronikus kereskedelem fejlődéséhez.

Mivel Magyarországon az Internet penetráció megközelítette azt a szintet, ahonnan - a külföldi példák és tudományos elméletek szerint - jelentős felgyorsulás várható, elkerülhetetlen, hogy a kereskedelem is egyre nagyobb mértékben vegye igénybe az elektronikus út nyújtotta lehetőségeket. A jelenlegi, a fejlett európai átlaghoz képest jelentősen elmaradt elektronikus kereskedelmi mutatók növekedése az ország versenyképességét, gazdasági fejlődését is komoly mértékben segítené. A felmérések szerint az elektronikus kereskedelem növekedésének egyik legkomolyabb akadálya a fogyasztói bizalmatlanságban rejlik.

A Fair Business konzorcium tagjai Mayer Erika (Infomediátor), Mlinarics József (MATISZ), Fischer Gábor (OFE), Novák Zsolt (Regulation Consulting) és Kovács János Zoltán (Pokland).

A minősített szervezetk listája itt megekinthető.