Az egyesület Ajánlások Szakértői anyagok Sajtószoba Kapcsolat Etikai kódex választási kódex

2009. április 02., Budapest
Ez a sajtóanyag doc kiterjesztésben letölthető innen.

Belépett a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületébe (MTE) az Elintézzük.hu (http://elintezzuk.hu/), illetve a cég által fejlesztett térképes nyilvántartóoldal, a Nyitvatartás.hu (www.nyitvatartas.hu).

Az Elintézzük.hu az elmúlt két év több ezer ügyintézési szolgáltatás tapasztalatát hasznosítva egyre több online megoldást kíván nyújtani ügyfeleinek és általában a felhasználóknak. Salgó Adrienne, a cég ügyvezetője elmondta: az Elintézzük.hu ugyan még nagyságrendekkel kisebb, mint az MTE-s „kollégák”, de a lefedni célzott tartalomszolgáltatási terület (közigazgatási, szolgáltatási ügyintézés) olyan hatalmas, hogy mindenképpen indokolja a csatlakozást és a – remélhetőleg – konstruktív szakmai felügyeletet.

Az MTE üdvözli az új tag belépését, mivel az Elintézzük.hu több éves, értékes tapasztalatokkal rendelkezik a tartalomszolgáltatási szektorban, így az egyesületben való jelenléte hozzájárul az MTE érdekképviseleti és a valódi piaci mechanizmusokra építő önszabályozási gyakorlatához.

- - -

Az MTE 2001-ben alakult önszabályozó testület, amelyet a hazai internetes tartalomszolgáltatók – köztük az Index és az [origo] – hoztak létre annak érdekében, hogy a tartalomszolgáltatók egyeztetett és szakmailag megalapozott állásfoglalásokkal, és az önszabályozás eszközeivel járuljanak hozzá a hazai internetes piac fejlődéséhez.


Az MTE állandó tevékenységei

  • internetes panaszbizottság és ad-hoc bizottság működtetése
  • weboldalak minősítése a Tartalomszolgáltatási Etikai Kódex alapján
  • ajánlások megfogalmazása és nyilvánosságra hozatala az információs társadalmat érintő, aktuális kérdésekben
  • jogi tanácsadás, állásfoglalások közreadása
  • műhelytanulmányok készítése
  • workshopok, kerekasztal-beszélgetések szervezése aktuális szakmai kérdésekről
  • az információs társadalmat érintő jogszabálytervezetek véleményezése, értékelése

Az MTE szervezeti felépítése

Az MTE elnöke Gerényi Gábor (Index.hu), az egyesület elnökségi tagjai Pintér R. Róbert (4Kids), Paulik Mónika (Kurt Lewin Alapítvány), Rónai Balázs (Napi Online) és Weyer Balázs ([origo]). Az MTE jogásza Halász Mónika.

- - -

További információ:
http://elintezzuk.hu/
http://nyitvatartas.hu/
http://eskuvopont.hu/
http://port.hu/

Az MTE weboldala: www.mte.hu
Az MTE blogja: http://mte.blog.hu/

Katona Éva, MTE főtitkár,
katonae@mte.hu, 06 30 9140 835