Tudástár

Hasznos linkek,
avagy miért rossz, ha nem vagy online?


„Bár a lakosság döntő többsége elismeri az infokommunikációs eszközök gyakorlati előnyeit, az ismeretek terjesztésének még tág tere van. A digitális írástudatlanság hosszabb távon is jelentős kockázati tényező lehet. Szinte elengedhetetlen az infokommunikációs eszközök készségszintű használata az élet számos területén, de legalábbis nehezen kompenzálható előnyökhöz juttatja a digitális írástudás birtokosait az ezen a téren járatlan társaikkal szemben…” (forrás: www.sg.hu).  

Mit kínál a net?

Telepítés nélkül futtatható szoftverek, bárhonnan elérhető online dokumentumok, ingyenes tudástárak, egyre gyarapodó netes közösségek… Képzelje el, hogy nem csak elektronikus levelezését, hanem kedvenc internetes linkjeit, határidőnaplóját, dokumentumait, fényképeit, videó- és hangfájljait is bárhol, bármikor elérheti az interneten egy azonosító és egy jelszó megadása után…” (forrás: www.origo.hu)

És ez még nem minden!

Itt egy pár hasznos link Neked, hogy megkönnyítsük az életed!

Még több link és infó a http://www.magyarorszag.hu/allampolgar honlapon!

  • E-demokrácia

Az e-demokrácia egy olyan szolgáltatás-együttes, amely az információs technológia segítségével ad lehetőséget információcseréhez, különféle ügyintézéshez és közös cselekvéshez is, nem csak közösségeknek és intézményeknek, de egyéneknek is. Az e-részvétel lehetővé teszi, hogy az egyének és közösségeik különféle ügyeket tudjanak az interneten intézni, hogy egymással kommunikáljanak és formálják a közvéleményt. Az e-döntés pedig az közös tevékenység, amelyben az egyének és közösségeik lehetőséget kapnak az akaratnyilvánításra.

A magyarorszag.hu (http://www.magyarorszag.hu/) oldal valójában ügyfélszolgálat az interneten, ahol az állam polgárai, valamint a vállalkozások a különféle ügyeiket intézhetik.
Adózás? Álláskeresés? Gázártámogatás igénylése? Útlevél-ügyintézés? Csak egy pár kattintás – és máris megspóroltuk a bosszantó és időrabló sorban állást. Az interneten keresztül nem probléma az adóbevallás, az ingatlan- vagy gépjárműkeresés, anyakönyvi kivonatok intézése, autópálya-matrica vásárlás vagy a postakeresés.