Az egyesület Ajánlások Szakértői anyagok Sajtószoba Kapcsolat Etikai kódex választási kódex
SZAKÉRTŐI ANYAGOK
Az MTE összefoglalta válaszait a szellemi tulajdonjogok érvényesítéséről szóló iránylevhez készített kérdőívhez kapcsolódóan.

Az MTE egyetért Jóri András adatvédelmi biztos véleményével az internetes megfigyelés törvénymódosítási szükségességét illetően. Az MTE nyilatkozatát itt találja.

Az MTE állásfoglalást készített az új szerzői jogi törvényhez, amely az árva művek szabályozását tűzte ki céljául. Szakértői anyagunkat itt találja.

Az MTE összegyűjtötte a harmadik médiatörvény-tervezetet illető szakmai észrevételeit, amely itt olvasható.

Az MTE szakmai állásfoglalásban reagált a 2008 decemberében nyilvánosságra hozott, második médiatörvény-tervezetre, amely innen tölthető le.

A Tartalomszolgáltatók Egyesülete - más egyesületekhez és szakmai fórumokhoz hasonlóan - elkészítette a 2008 novemberében nyilvánosságra került médiatörvény-tervezetre vonatkozó állásfoglalását, amelyet itt tölthet le. A második médiatörvény-tervezetet illető állásfoglalást honlapunkon hamarosan szintén közzétesszük!

A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet azzal a kéréssel fordult a Tartalomszolgáltatók Egyesületéhez, hogy a TV2 Mokka című műsorának 2007. június 8-i (reggel 7:06 - 7:15) interjújával kapcsolatban eseti állásfoglalást adjon ki.
Az MTE válaszlevelét (doc) itt töltheti le »

Az INDYGO.hu honlap üzemeltetője azzal a kéréssel fordult a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületéhez, hogy foglaljon állást arra vonatkozóan, hogy szolgáltatása hogyan ítélhető meg a hatályos jogszabályok szerint, illetve a szolgáltatással kapcsolatban milyen felelőssége áll fenn.
Az MTE válaszlevelét (doc) itt töltheti le »

A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete részéről a feketegazdaság elleni hatékonyabb fellépés érdekében a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület létrehozásáról szóló Kormányhatározatról küldött állásfoglalást.
Az MTE válaszlevelét (doc) itt töltheti le »

A Magyarországi Tartalomszolgáltató Egyesülete véleményezte a GKM Infokommunikációs és e-Gazdaság főosztálya által kidolgozott digitális írástudás akciótervet, amely meggyőződésünk szerint hiánypótló stratégiai orientációt nyújt a digitális írástudás magyarországi elterjesztéséhez. Az MTE válaszlevelét (doc) itt töltheti le »

A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete kizárólag az Egyesület céljait érintő nem-lineáris szolgáltatásokra vonatkozóan véleményezte a Stratégiát, ezen belül is az Audiovizuális Médiaszolgáltatásokról (AMSz) szóló irányelv implementációjára vonatkozó javaslatokkal foglalkoztunk. Az MTE válaszlevelét (doc) itt töltheti le »

Az MTE véleményezte a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (Szjt.) módosítását. Az Szjt. tervezett módosítása érinti a közös jogkezelő szervezetek monopolhelyzetének megszüntetését, a nyilvános haszonkölcsönbe adásra vonatkozó szabályozást, az árva művekre vonatkozó új szabályokat, valamint „néhány kisebb jelentőségű kiigazítást”.
Az MTE válaszlevelét (doc) itt töltheti le »

A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének megküldte álláspontját az MSZSZ-EJI 2008 évre vonatkozó internetes díjközleményéről.
Az MTE válaszlevelét (doc) itt töltheti le »

A Ringier online azzal a kéréssel fordult a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületéhez (MTE), hogy foglaljon állást arra vonatkozóan, hogy a sporthirado.hu bevezető bannerkampánya megfelel-e a hatályos jogszabályoknak.
Az MTE válaszlevelét (doc) itt töltheti le »

A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete véleményezte a Nemzeti Kulturális Alapról szóló 1993. évi XXIII. törvény módosításáról szóló előterjesztést.
Az MTE válaszlevelét (doc) itt töltheti le »

Az MTE részt vett az internetadó elleni nyilatkozat indításába. A nyilatkozat aláírói szerint a kulturális járulékfizetés rendszerének az internetes hozzáférés-szolgáltatásra, illetve hálózatfejlesztésre történő kiterjesztése (vagyis az úgynevezett „internetadó” bevezetése) elhibázott és az információs társadalom fejlesztésére, illetve a gazdasági versenyképesség javítására irányuló uniós és hazai kormányzati szándékkal alapvetően ellentétes. Az MTE válaszlevelét (doc) itt töltheti le »

Az MTE kommentekkel kapcsolatos tanulmányához végzett kutatás összefoglalója.(pdf) itt töltheti le »