Az egyesület Ajánlások Szakértői anyagok Sajtószoba Kapcsolat Etikai kódex választási kódex
GYEREKZÁR

Amennyiben lekérhető médiaszolgáltatás esetén az Mttv. V. vagy VI. kategóriába eső (18 éven felülieknek szóló) tartalmat kíván közzé tenni, a Médiatanács hatékony műszaki intézkedésről szóló ajánlása értelmében az alábbi gyerekzár alkalmazása egy lehetséges megoldás.

Abban, hogy a tartalom az Mttv. V. vagy VI. kategóriájába esik-e az Médiatanács korhatár besorolásról szóló ajánlása segít eligazodni.

Az V. illetve VI. kategóriába eső tartalmak esetén a következő meta taget kell beépíteni: <META NAME="age_hu" CONTENT="18"/>

Az V. illetve VI. kategóriába eső tartalmak esetén a címre való kattintást követően egy új oldalon a következő figyelmeztető szöveget kell feltüntetni a megfelelő gombokkal:

Figyelem! Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz erről a számítógépről kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot! A javasolt szűrőprogram elérhető ide kattintva.

Ha ön elmúlt 18 éves, amennyiben az "Elmúltam 18 éves" gombra kattinthat és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom az ön számára nem lesz elérhető.