Az egyesület Ajánlások Szakértői anyagok Sajtószoba Kapcsolat Etikai kódex választási kódex
Adhoc
AJÁNLÁSOK
A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének (MTE) álláspontja szerint a kampánycsend ideje alatt a választói akarat befolyásolására alkalmas információnak minősül bármilyen tüntetésről vagy tömegrendezvényről való tájékoztatás, amennyiben annak politikai tartalma van, illetve az elmúlt hetek belpolitikai eseményeire reflektál, ezért az erről szóló tájékoztatás alapértelmezésben kampánycsendsértésnek minősül.
A teljes anyag itt olvasható.

A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) 2004. február 20-án ajánlást adott ki „az internetes tartalomszolgáltatók számára a fórumokon megjelenő véleményekkel kapcsolatos teendőkről, a témát övező médiavitáról és az esetleges szabályozási kezdeményezésekről”. Fenntartva az ajánlásban foglaltakat, a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete kiegészítő ajánlást készített.
A teljes anyag itt olvasható.

Az MTE elkészítette állásfoglalását a "magyar törvényes fizetőeszköz és az euro utánzatáról" szóló rendelet módosításával kapcsolatban.
Az egyesület kéri, hogy az Magyar Nemzeti Bank vegye figyelembe az internetes és egyéb elektronikus eszközök útján történő virtuális megjelenítés sajátosságait: azt, hogy a bankjegyek, érmék virtuális megjelenítését nem lehet az eredeti fizetőeszközzel összetéveszteni, ezért azok – az eredetivel megegyező képi – megjelenítése sem veszélyezteti a készpénzforgalmazást. A teljes anyag itt olvasható.

Kállai Ernő Országgyűlési Biztos úr, a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületéhez (MTE) fordult abban az igen fontos kérdésben, hogy hogyan lehetne hatékonyan fellépni az internetes fórumokon nagy számban előforduló gyűlölködő, nemzeti és etnikai kisebbséget becsmérlő írásokkal szemben.
Ezzel a problémával Egyesületünk tagjai és más tartalomszolgáltatók is gyakran szembesülnek, különösen azóta, amióta a fórumok mellett mind több szolgáltató teszi lehetővé, hogy a felhasználók véleményüket kifejtsék, egyes, a szerkesztőség által közzétett tartalmakra vonatkozóan.
Az MTE válaszlevelét (doc) itt töltheti le »

Vélemény A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete részéről az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény módosításáról, amelyet az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa 2006. március 15-én elfogadott nyilvánosan elérhető elektronikus hírközlési szolgáltatások nyújtása, illetve a nyilvános hírközlő hálózatok szolgáltatása keretében előállított vagy feldolgozott adatok megőrzéséről és a 2002/58/EK irányelv módosításáról szóló 2006/24/EK irányelv implementációjáról szól.
A dokumentumot (doc) itt töltheti le »

Ajánlás a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete tagjai valamint az internetes tartalomszolgáltatók számára a fórumokon megjelenő véleményekkel kapcsolatos teendőkről, a témát övező médiavitáról és az esetleges szabályozási kezdeményezésekről. (2004. február 20.)
A dokumentumot (rtf) itt töltheti le »

Ajánlás a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete tagjai, valamint az internetes tartalomszolgáltatók számára a vitatott internetes tartalmak kezeléséről, a halapenz.hu körüli médiavitával kapcsolatban.
A dokumentumot (rtf) itt töltheti le »

Ajánlás a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete tagjai, valamint az internetes tartalomszolgáltatók számára a szexuális szolgáltatás hirdetésével kapcsolatos jogszabály-módosítás tárgyában.
A dokumentumot (pdf) itt töltheti le »